Nieuws

24-08-2014

Solar nagels Hoe zit dat nu echt?

 

"Keuringsinstanties adviseren nagelstudio's om alleen op EMA gebaseerde monomeren te gebruiken
De produkten die de goede salons gebruiken bevatten geen MMA -(methyl methacrylaat) maar EMA - ethyl methacrylaat."

 

Het ontstaan

In de beginfase van de professionele nagelindustrie, werd methyl methacrylaat (MMA) veelgebruikt als een ingrediënt in de professionele nagelproducten. Deze producten werden vaak aangeduid als "Tandheelkundige acryl " of "porselein nagels". Tegen het einde van de jaren 70, had de FDA zo veel klachten ontvangen met betrekking tot het gebruik van MMA dat ze werden gedwongen om op te treden tegen een aantal fabrikanten van deze producten.

De meeste fabrikanten hebben MMA vervangen voor het veilige vloeibare monomer ethyl-methacrylaat (EMA). 
De nagelindustrie heeft veel ervaring met EMA, en is veilig voor gebruik.

MMA is onveilig en onverstandig.

Wie het produceert, verkoopt en distribueert, is in Amerika strafbaar, in Nederland is het (onbegrijpelijk) legaal. Niet alleen zijn ze een risico voor u en uw klanten, ze zijn een gevaar voor volledige nagelindustrie. Ernstige ongewenste huidreacties en permanente nagelmisvormingen zijn slechts een deel van de risico's van het gebruik van MMA. MMA is zo hard voor de natuurlijke nagelplaat dat het tot een pijnlijke breuk kan leiden wat kan resulteren in ernstige infecties.

Waarom wordt er nog steeds met MMA gewerkt?

De grondstof MMA is vele malen goedkoper als EMA en wordt daardoor nog steeds gebruikt.
Het vereist minder vaardigheid en werkt erg snel en is heel erg hard. Dit is voor nagels een voordeel, tot het harder is dan de natuurlijke nagel. Want als je de nagel stoot, moet er iets meegeven en dat zou niet de natuurlijke nagel moeten zijn.

Hoe kan je MMA herkennen?

  • Lage prijzen.
  • Sterke doordringende geur.
  • Geheimhouding over de merken waarmee wordt gewerkt.
  • Voor een betere hechting van de natuurlijke nagel plaat wordt er op de natuurlijke nagel gefreesd (geboord) of intensief gevijld. 

"Helaas is in Nederland nagelstylist nog een vrij beroep. Dit betekent dat het beroep nagelstyliste niet door de Nederlandse overheid erkend of beschermd wordt, 

en dat er geen wettelijke erkende diploma’s of opleidingen nodig zijn om als nagelstyliste te kunnen werken.

Er is dus ook geen controle van de overheid op het gebruik van MMA".

 

Het ondeskundig zetten van kunstnagels kan grote ellende veroorzaken. Zo kunnen nagels bijvoorbeeld zwart worden en zelfs afvallen door gebruik van MMA en  kunnen er ontstekingen ontstaan.

Ook is het op deze manier werken slecht voor het imago van kunstnagels.

Ik werk zelf  als nagelstyliste, niet met MMA producten. Daarom ligt mijn prijslijst iets hoger dan bij de concurent op de zwarte markt.

 Als klant is het verstandig om bij een nagelstyliste te informeren of zij bij een bekend opleidingsinstituut haar opleiding heeft gehad, ook al zijn de diploma’s niet erkend, het geeft toch aan dat iemand weet waarmee zij bezig is. Op de hoogte is van de gevaren en waakt over uw gezondheid en van uw nagels

 

bron;icosbeauty.nl

 

 

08-04-2013

I'M NOT REALLY A WAITRESS

I'M NOT REALLY A WAITRESS

1999OPI medeoprichter Suzi Weiss-Fischmann nam een rode lak in de collectie die elke vrouw kan dragen, en ze lanceerde;  I'm Not Really a Waitress!


Su "Het was een deel van 
onze Hollywoodcollectie , en in Hollywood, zal bijna elke serveerster u vertellen'Oh, ik ben niet echt een serveersterik ben een actrice / zangeres / model.'"
Fans hebben  de serveerster in hun hart gesloten, de cijfers liegen er niet om...een verkoop van meer dan 7 miljoen stuks in de laatste 12 jaar. 

 

bron; Best of Beauty: Hall of Fame

01-11-2011

Redactie Amersfoorts Nieuwsblad

 

Paraffine party de nieuwste trend!

 

 

 

Nog niet eerder had ik zoiets gedaan, maar ik kan u vertellen dat het mij heel goed is bevallen.

 

Vorige week mocht ik namelijk een paraffine party bijwonen, we waren met 10 dames en een heer. De avond begon heel relaxed met een gezellig kopje koffie. We zaten lekker te kletsen met elkaar en Lucie (de nagelstyliste) had allerlei O.P.I verzorgingsproducten, de nieuwste collectie nagellakken, en leuke sieraden uitgestald. Ze vertelde dat deze producten te koop zijn maar, dit slechts bijzaak is, nee het uitgangspunt van vanavond is; mooie zachte verzorgde handen voor iedere deelnemer. Voor mij een uitkomst want, verteld Lucie, deze behandeling is niet alleen om ruwe schrale pijnlijke handen te behandelen en te voorkomen, maar ook voor mensen met winterhanden, reumatische aandoeningen en kloofjes. Deze warmteboost is een weldaad! Bovendien kan ik eindelijk weer eens werk en plezier combineren.

 

We gaan per tweetal met Lucie mee de keuken in en krijgen een ultra fijne suiker-scub, op basis van olijfolie extracten, om onze handen in te masseren. Dit om van alle dode huidcellen af te komen. Door de aromatische oliën van citroen, limoen, sinaasappel, geranium en perzikbloesem ruikt het heerlijk.

De scrub mogen we afweken in een warm badje hand-soak. De voedingsrijke toegevoegde mineralen helpen de juiste vocht/vetverhouding te herstellen en zuiveren de huid. De soak bevat o.a. magnesium, aromatische oliën van mandarijn, limoen en basilicum. Het zal mij benieuwen, dacht ik nog zo, maar zodra mijn handen in bad komen smelt de suikerscrub weg en ben ik verbaasd hoe zacht mijn handen nu al aanvoelen. Ook de vriendin naast mij staat lekker te poedelen in haar eigen teiltje met warme soak. Ze zei; Och ik ben al klaar want het voelt nu al zo lekker aan!

 

Lucie ziet erop toe dat we vooral lekker ontspannen en ondertussen geeft ze handige tips over verzorging van ruwe plekjes en kloofjes. Daarna mag ik mijn handen afdrogen en krijg ik een vochtinbrengende butter aangebracht. Lucie; Dit legt een beschermend, fluweelzacht laagje over de huid om uitdroging te voorkomen. beschermt de huid en verminderd ouderdomsvlekken. Bevat o.a. aromatische oliën van lavendel, eucalyptus en kamfer. Nou dat voel ik en het ruikt lekker.

 

Mijn handen zijn rijkelijk ingesmeerd en Lucie laat deze in het paraffinebad zakken. Dit voelt echt als een warmteboost! Na 3 dips ontstaat er een kaarsvetachtige laag over mijn handen. Lucie pakt ze lekker in en ik mag met ingepakte handen terug naar de koffietafel, waar inmiddels een lekker wijntje klaarstaat. Ik mocht 20 minuten van de warmte genieten. Mijn doorbloeding krijgt een flinke oppepper en door de warmte gaan poriën open staan. Hierdoor gaan de afvalstoffen in de huid afgevoerd worden en de werkzame stoffen van de butter in mijn handen trekken. Zo vindt er een dieptereiniging en verzorging plaats, verteld Lucie. Ja hoor, ik geloof je helemaal, want ik voel het nu al!Ondertussen genoten mijn vriendinnen hetzelfde lot. Na een kleine twintig minuten werd de paraffine handschoen verwijderd, en kon ik van het resultaat genieten.

 

Lucie nam uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden. Naast het begeleiden van paraffineparty’s is Lucie dagelijks werkzaam in haar nagelstudio in Amersfoort-Vathorst. Ze zit al een aantal jaar in het vak en kan ons alles vertellen over kunstnagels en de nieuwste techniek; Soak-off gellak. Dit is een lak die onder de lamp uithard en zeker 2 weken mooi blijft. Het mooiste is misschien wel dat je nagels meteen droog zijn, dat bespaart tijd.

 

Voor wie is een paraffine behandeling geschikt?
Voor iedereen die zijn handen wil verwennen, mensen met winterhanden, reumatische aandoeningen en/of droge handen.

 

De prijs?

€12,50 per persoon.

 

Al met al was ik wat sceptisch. Maar Lucie, ik ben om, en doe volgende keer graag weer mee. Kom je dan bij mij thuis? Dan nodig ik mijn zussen en buurvrouwen uit!

 

Heb ik u nieuwsgierig gemaakt?

 

 

 Amersfoorts nieuwsblad